Έγγραφα & αποφάσεις ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ [15/06/2017]

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ Ε.Κ.Ε.  – 15 Ιουνίου 2017

 

Απώτερος στόχος μας παραμένει πάντοτε η διασφάλιση της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας, η μη παραμονή των εποίκων και η εξασφάλιση ειρήνης και ευημερίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού μας.

Παρακολουθούμε με έντονη ανησυχία τη συνεχιζόμενη προσπάθεια από διάφορους κύκλους που απενοχοποιούν την Τουρκία για το έγκλημα της εισβολής, την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αποδυνάμωση του Προέδρου της με επιχειρούμενη μέσω της Διάσκεψης της Γενεύης εξίσωσης του με τον υποτελή του κατακτητή.

Μια διάσκεψη που απαιτείται να έχει ως στόχο να αποκατασταθούν όλες οι συνέπειες της εισβολής στην Κύπρο και να καταργηθούν οι πάσης φύσεως εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα, να εφαρμοστεί στη Κύπρο το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, γιατί το πρόβλημα της Κύπρου είναι ευρωπαϊκό και διεθνές πρόβλημα.

Στεκόμαστε στο πλευρό της νόμιμης Κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου και τις καλούμε να αγωνιστούν αδερφωμένες για το καλό της πατρίδας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας

(Εγκρίθηκε Ομόφωνα)