ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΛΛΟΥΡΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Κ.Ε. [26/04/2017]

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΛΛΟΥΡΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Κ.Ε.)    

26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017   

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

 

Επικοινωνούμε  μαζί σας με αισθήματα αισιοδοξίας, χαράς και βαθιάς ικανοποίησης, διότι μετά από δεκαετίες καταφέραμε  να καταλήξουμε στην συγκρότηση  του νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας με ομόφωνη απόφαση.

Η σημερινή  μέρα είναι σημαδιακή. Πρώτη φορά το Δ.Σ. καταρτίζεται ΟΜΟΦΩΝΑ και μοιράζονται ευρύτερα αρμοδιότητες για μια πιο αποτελεσματική και λειτουργική πορεία.

Όλοι πρέπει να δεσμευτούμε ότι την περίοδο αυτή η εξυγίανση του παροικιακού κινήματος είναι  προτεραιότητά μας. Ξεκινούμε από την Ε.Κ.Ε. και θα προχωρήσουμε ενωμένοι και ομόθυμοι, ώστε να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε  την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.). Θα μεριμνήσουμε ώστε οι  εκλογικές διαδικασίες σε όλα τα σωματεία να γίνονται με απόλυτη  τήρηση του Καταστατικού και των Κανονισμών.

Όλοι έχουμε εργαστεί για χρόνια στο παροικιακό κίνημα, έχουμε αφιερώσει χρόνο, και οφείλουμε να  στηρίξουμε τους θεσμούς, που το υπηρετούν, που είναι τα σωματεία και η Ο.Κ.Ο.Ε. και όπου υπάρχουν αδυναμίες να βοηθήσουμε, ώστε να εξαλειφθούν για να  ενισχυθεί το κύρος των θεσμικών μας οργάνων.

Στο κυπριακό, θα εργαστούμε με βάση  το ομόφωνο ψήφισμα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) της Ε.Κ.Ε., που καθορίζει ένα ευρύ πλαίσιο για τις δράσεις και την  προσφορά μας στον αγώνα του λαού μας.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. που συνέβαλαν με τη συμπεριφορά τους  και το υψηλό αίσθημα ευθύνης να   επιτευχθεί  η προσδοκώμενη  και επιβαλλόμενη ενότητα έχοντας κατά νουν ότι: «Αν μισούνται ανάμεσά τους δεν τους πρέπει λευτεριά» και ότι  «εν τη ενώσει η ισχύς».

Το αξιοσημείωτο  αυτό γεγονός αποτελεί προσκλητήριο για τη νεολαία μας και πόλο έλξης  στα δρώμενα  της Ε.Κ.Ε.

Αφήσαμε πίσω μας παλιές πρακτικές και νοοτροπίες και αποφασίσαμε, όλοι μαζί ενωμένοι, ενεργώντας υπεράνω κομμάτων και πολιτικών αντιλήψεων να εργασθούμε για την πατρίδα, για την Κύπρο μας.

Οι όποιες επιμέρους  διαφωνίες μας ή προσωπικές απόψεις σε ότι αφορά στο εθνικό μας ζήτημα είναι θεμιτές. Δεν μπορούν να σταθούν όμως εμπόδιο στη σύμπνοια, στην συνεργασία και στην αδελφοσύνη, που πρέπει να διακατέχει τη δράση μας.

Ο στόχος όλων μας είναι κοινός και ξεκάθαρος, παλεύουμε για μια Κύπρο ευημερούσα, ειρηνική, ευρωπαϊκή, χωρίς στρατό κατοχής, εποίκους και εγγυητικά δικαιώματα της Τουρκίας.

Για μια Κύπρο, που όλοι οι νόμιμοι κάτοικοί της θα απολαμβάνουν  τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα κατοχυρώνει το ευρωπαϊκό και διεθνές κεκτημένο, χωρίς αποκλίσεις ώστε η λύση να είναι λειτουργική και βιώσιμη.

Κύριοι προγραμματικοί στόχοι μας είναι:

  • Να φέρουμε κοντά μας τους νέους, ώστε να παραλάβουν τη σκυτάλη από τους παλαιότερους και να συμμετέχουν ενεργά  στη δράση της Ε.Κ.Ε. Να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε τα πολιτιστικά  μας τμήματα, θεατρικό, χορευτικό, χορωδία, αθλητικό.
  • Να οργανώσουμε εκδηλώσεις για την Κύπρο, ποιοτικές και μαζικές.
  • Να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τα μέλη μας.

Όλοι μαζί, θέλουμε  και μπορούμε  να ενισχύσουμε το κύρος της Ε.Κ.Ε ώστε να είναι χρήσιμη στον αγώνα που διεξάγει η πατρίδα μας για απελευθέρωση από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

 

Συναγωνιστικά,

Γιώργος Συλλούρης

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΚΥΠΕ:

Να ενισχύσουμε το κύρος της ΕΚΕ, αναφέρει ο Πρόεδρός της
——————-
Όλοι μαζί θέλουμε και μπορούμε να ενισχύσουμε το κύρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας (ΕΚΕ), ώστε να είναι χρήσιμη στον αγώνα που διεξάγει η πατρίδα μας για απελευθέρωση από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, αναφέρει σε μήνυμά του ο Γιώργος Συλλούρης, Πρόεδρος της Ένωσης.

Σημειώνει ότι μετά από δεκαετίες έγινε εφικτή η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης με ομόφωνη απόφαση και αναφέρει ότι “όλοι πρέπει να δεσμευτούμε ότι την περίοδο αυτή η εξυγίανση του παροικιακού κινήματος είναι προτεραιότητά μας”.

Στο Κυπριακό, πρόσθεσε, “θα εργαστούμε με βάση το ομόφωνο ψήφισμα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της ΕΚΕ, που καθορίζει ένα ευρύ πλαίσιο για τις δράσεις και την προσφορά μας στον αγώνα του λαού μας”.

Κύριοι προγραμματικοί στόχοι της ΕΚΕ, αναφέρει, είναι “να φέρουμε κοντά μας τους νέους, ώστε να παραλάβουν τη σκυτάλη από τους παλαιότερους και να συμμετέχουν ενεργά στη δράση της ΕΚΕ, να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε τα πολιτιστικά μας τμήματα, να οργανώσουμε εκδηλώσεις για την Κύπρο, και να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τα μέλη μας”.

ΚΥΠΕ – 02/05/2017