Το Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. μαζί με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τoν ομότιμο καθηγητή ιατρικής του ΕΚΠΑ κ. Γιώργο Πετρίκκο, και τον εκδότη κ.  Άδωνη  Κύρου [άτομα που έχει καθορίσει η διαθέτης], αποτελούν τη Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος που αποτελεί το θεματοφύλακα του «Κληροδοτήματος Ρεβέκκας Τσαγκαρίδου – Πολυμέρου».  To Κληροδότημα έχει προικοδοτηθεί με το διαμέρισμα που διέμενε η κα. Πολυμέρου (στο Κολωνάκι) και το οποίο ως διαθέτης μετά την αποβίωση της, το παραχώρησε στην Ε.Κ.Ε. με την διαθήκη της. Από τα καθαρά έσοδα ενοικίασης του διαμερίσματος, το Κληροδότημα  δίδει υποτροφία και βραβεία σε νεαρούς Κύπριους φοιτητές σε Ελληνικά ΑΑΕΙ. Το ίδιο πράττει έκτακτα σε συνεργασία με άλλους φορείς και χορηγούς.

Στην Ολομέλεια  της Διαχειριστικής Επιτροπής Προεδρεύει ο εκάστοτε Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τις καθημερινές δράσεις και ενέργειες του Κληροδοτήματος διεκπεραιώνει το Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. όπως εκάστοτε συγκροτείται, που ορίζει εντεταλμένους συμβούλους  μεταξύ των μελών του, για την παρακολόυθηση  και υλοποίηση των αποφάσεων της Διαχειριστικής Επιτροπής. Έχει ορισθεί Λογιστής για να φροντίζει τη Γραμματειακή και Λογιστική Υποστήριξη.

Όπως όλα τα Κληροδτήματα και Ιδρύματα κοινωφελών περιουσιών, εποπτεύεται και ελέγχεται από την Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Ρεβέκκα Τσαγκαρίδου – Πολυμέρου (1899-1994)

Αδελφή του Ιωάννη, Θεοφάνη και Οδυσσέα Πολυμέρου καθώς και άλλων τεσσάρων κοριτσιών, με καταγωγή από την Λάπηθο. Φοίτησε στο Ανώτερο Θηλέων Λευκωσίας και στη συνέχεια στο Αρσάκειο Αθηνών. Παντρεύτηκε το συνταγματάρχη Γεώργιο Τσαγκαρίδη και έζησε στην Ελλάδα. Πρωτοστάτησε στην οργάνωση του εράνου για συλλογή χρημάτων για το κτίσιμο του Γυμνασίου Λαπήθου καθώς και για γενναία εισφορά της οικογένειας Τσαγκαρίδη για το σκοπό αυτό.

Με τη διαθήκη της δημιούργησε το Κληροδότημα Ρεβέκκας Τσαγκαρίδου – Πολυμέρου με σκοπό την παροχή υποτροφιών σε Κύπριους φοιτητές, και ανάθεσε στο ΔΣ της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος μαζί με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και δύο εκλεκτούς κύπριους και φίλους της παροικίας, να είναι ο Θεματοφύλακας του Κληροδοτήματος.