ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΡΕΒΕΚΚΑΣ ΤΣΑΓΚΑΡΙΔΟΥ – ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ
(ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ)
Το Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. μαζί με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τoν ομότιμο καθηγητή ιατρικής του ΕΚΠΑ κ. Γιώργο Πετρίκκο, και τον εκδότη κ. Άδωνη Κύρου (που έχει καθορίσει η διαθέτης), αποτελούν τη Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος, η οποία αποτελεί το θεματοφύλακα του «Κληροδοτήματος Ρεβέκκας Τσαγκαρίδου – Πολυμέρου». Από τα καθαρά έσοδα του Κληροδοτήματος δίδει υποτροφία και βραβεία σε νεαρούς Κύπριους φοιτητές σε Ελληνικά ΑΑΕΙ. Το ίδιο πράττει έκτακτα σε συνεργασία με άλλους φορείς και χορηγούς.
Στην Ολομέλεια της Διαχειριστικής Επιτροπής Προεδρεύει ο εκάστοτε Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τις καθημερινές δράσεις και ενέργειες του Κληροδοτήματος διεκπεραιώνει το Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. όπως εκάστοτε συγκροτείται.
Ρεβέκκα Τσαγκαρίδου – Πολυμέρου (1899-1994)
Αδελφή του Ιωάννη, Θεοφάνη και Οδυσσέα Τσαγκαρίδη καθώς και άλλων τεσσάρων κοριτσιών. Φοίτησε στο Ανώτερο Θηλέων Λευκωσίας και στη συνέχεια στο Αρσάκειο Αθηνών. Παντρεύτηκε το συνταγματάρχη Γεώργιο Πολύμερο και έζησε στην Ελλάδα. Πρωτοστάτησε στην οργάνωση του εράνου για συλλογή χρημάτων για το κτίσιμο του Γυμνασίου Λαπήθου καθώς και για γενναία εισφορά της οικογένειας Τσαγκαρίδη για το σκοπό αυτό.
Με τη διαθήκη της δημιούργησε το Κληροδότημα Ρεβέκκας Τσαγκαρίδου – Πολυμέρου με σκοπό την παροχή υποτροφιών σε Κύπριους φοιτητές, και ανάθεσε στο ΔΣ της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος να είναι ο Θεματοφύλακας του Κληροδοτήματος.