ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ τη Συνάντηση της Ο.Κ.Ο.Ε. – Ε.Κ.Ε με την επιτροπή κατεχόμενων Δήμων [12/05/2016]

Συνάντηση της Ο.Κ.Ο.Ε. – Ε.Κ.Ε με την επιτροπή κατεχόμενων Δήμων

 

Στην Αθήνα για επαφές αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής και Δήμαρχο Μόρφου  Χαράλαμπο Πίττα και τους Δημάρχους Κυθρέας, Δρα Πέτρο Καρεκλά και Ακανθούς, Σάββα Σαββίδη, βρίσκεται στην Αθήνα για σειρά συναντήσεων με στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα.

ΚΥΠΕ – 13/05/2016

 

Συνάντηση  της  Ο.Κ.Ο.Ε. – Ε.Κ.Ε  με την επιτροπή  κατεχόμενων  Δήμων.

Πραγματοποιήθηκε χθες 12/5/2016 στην Αθήνα, συνάντηση της Ομοσπονδίας  Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας  (Ο.Κ.Ο.Ε.)  και της Ένωσης  Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.)  με τους Δημάρχους των κατεχόμενων  Δήμων της  Κύπρου, κατά την οποία εξετάσθηκε το συνολικό πλέγμα της συνεργασίας των παροικιακών οργανώσεων με την επιτροπή των κατεχόμενων Δήμων  και η προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

Στη  σύσκεψη  παρέστησαν , ο Δήμαρχος  Αμμοχώστου  κ. Αλέξης Γαλανός, ο Δήμαρχος Μόρφου  κ. Χαράλαμπος  Πίτας, ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Δήμαρχος Κυθρέας  κ. Πέτρος Καρεκλάς  και  ο Δήμαρχος Ακανθούς κ. Σάββας  Σαββίδης.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων όσον αφορά την πολιτική κατάσταση και τη διεθνή πολιτική  συγκυρία, η οποία επιτάσσει την εντατικοποίηση των προσπαθειών για εφικτή, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος στη  βάση της διζωνικής- δικοινοτικής  Ομοσπονδίας, όπως έχει καθοριστεί από τις  διαχρονικές αποφάσεις του  Εθνικού Συμβουλίου.

Επίσης  έγινε αποδεχτή  η πρόσκληση της  Ο.Κ.Ο.Ε., από  τον Πρόεδρο Δήμων Κύπρου και Πρόεδρο της  Επιτροπής  κατεχόμενων Δήμων, κ. Αλέξη Γαλανό να είναι ο κύριος ομιλητής στην κεντρική αντικατοχική εκδήλωση, που θα γίνει στην Αθήνα το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Προγραμματίστηκαν επίσης εκδηλώσεις των κατεχόμενων  περιοχών και Δήμων στην Αθήνα, τον Ιούνιο για τη Μεσαορία,  τον Οκτώβριο για την Καρπασία, το Νοέμβριο για  τη Μόρφου και το Φεβρουάριο για την Κυθρέα.

Στις  15 Νοεμβρίου προγραμματίζεται  επίσης αντικατοχική   εκδήλωση και συνέντευξη τύπου των  κατεχόμενων  Δήμων στην Αθήνα , με αφορμή την επέτειο για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

13/05/2016

Σύσκεψη ΟΚΟΕ και κατεχόμενων Δήμων στην Αθήνα για το Κυπριακό

Η προοπτική επίλυσης του Κυπριακού καθώς και η συνεργασία κατεχόμενων Δήμων και Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΚΟΕ, “υπήρξε ταύτιση απόψεων όσον αφορά την πολιτική κατάσταση και τη διεθνή πολιτική συγκυρία, η οποία επιτάσσει την εντατικοποίηση των προσπαθειών για εφικτή, δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση της διζωνικής- δικοινοτικής ομοσπονδίας, όπως έχει καθοριστεί από τις διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου”.

ΚΥΠΕ – 14/05/2016  – Ελ.Μαυρούλη