ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ από την ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ & ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ [18/02/2017]

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ & ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

H τελευταία Εκδήλωση– οδοιπορικό είχε αναφορά στις κατεχόμενες περιοχές της Πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας. Και αυτή την εκδήλωση διοργάνωσαν στην Κυπριακή Εστία στην Αθήνα η Ε.Κ.Ε. και η Ο.Κ.Ο.Ε., με την στήριξη της Κυπριακής Πρεσβείας και το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα.

    

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την υπόμνηση ότι η Λευκωσία είναι η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη με μέρος από τις περιοχές της όπως ο Άγιος Κασιαννός, η Ομορφίτα και ο Τραχωνάς να τελούν  υπό κατοχή. Η εντός των τειχών Λευκωσία μοιράζεται από την πράσινη γραμμή από το 1963 και παρ’ όλες τις προτάσεις να απαγκιστρωθούν τα στρατεύματα και να γίνει αποστρατικοποιημένη περιοχή παραμένει μια από τις πιο στρατιωτικοποιημένες ζώνες. Προβλήθηκαν σχετικά ντοκιμαντέρ που παρουσίασε ο σκηνοθέτης κ. Πανίκος Χρυσάνθου.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο Γιώργος Συλλούρης, πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. και ο Λοΐζος Λοΐζος, αναπληρωτής Πρόεδρος της Ο.Κ.Ο.Ε. και ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Κυριάκος Κενεβέζος. Διαβάστηκε μήνυμα του Επισκόπου Μεσαορίας κκ. Γρηγορίου, από το μέλος του ΔΣ της ΕΚΕ Χρυσόστομο Αγαθοκλέους.

   

     

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕΣΑΟΡΙΑΣ

   Η εκδήλωση περιηγήθηκε στον κατεχόμενο Δήμο Κυθρέας, και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Δρ. Πέτρος Καρεκλάς. Προβλήθηκε συγκινητικό ντοκιμαντέρ για την Κυθρέα.

Ακολούθησε χαιρετισμός της κας. Ειρήνης Αφαντίτη, κοινοτάρχη Παλαίκυθρου και εκπροσώπου της Ένωσης Κατεχόμενων Κοινοτήτων Λευκωσίας

Ο Γ.Γ. της Ο.Κ.Ο.Ε., Γιώργος Λιασής, και πρόσφυγας από το κατεχόμενο Παλαίκυθρο έδωσε μια  συγκλονιστική περιγραφή για το ομαδικό έγκλημα στον δεύτερο γύρο της εισβολής:

https://www.youtube.com/watch?v=ZJi8t9BrFr4

Ακολούθησε χαιρετισμός κ. Ιάκωβου Παρπέρη,  κοινοτάρχη Γερόλακκου και η εκδήλωση έκλεισε με τα τραγούδια: «Χρυσοπράσινο Φύλλο», «Η δική μου η πατρίδα» και Παραδοσιακούς Κυπριακούς χορούς από το Χορευτικό Όμιλο της ΕΚΕ  «Δεν Ξεχνώ» με το μήνυμα: ατενίζουμε με αισιοδοξία και αναμένουμε την επιστροφή μας.