ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ από την Κεντρική Επετειακή Αντικατοχική εκδήλωση για τα 43 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 – Πλατεία Κανάρη, Λιμάνι Ζέας, Πειραιάς [20/07/2017]

Κεντρική Επετειακή Αντικατοχική εκδήλωση για τα 43 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974

Πάλμας: O ΠτΔ σε συνεργασία με Αθήνα, έθεσε την Τουρκία προ των ευθυνών της            
————————————————-
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συναισθανόμενος την κρισιμότητα των καιρών και παρά τη συνεχιζόμενη τουρκική αδιαλλαξία, καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος και σε συνεργασία πάντα με την ελληνική κυβέρνηση, έθεσε την Τουρκία προ των ευθυνών της, ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει αυτή τη φορά να ληφθούν πρωτίστως αποφάσεις για το θέμα της ασφάλειας, των εγγυήσεων και των στρατευμάτων, δήλωσε ψες ο Υφυπουργός παρά των Προέδρω Βασίλης Πάλμας, σε εκδήλωση για τα 43 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή που οργάνωσε η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας στον Πειραιά.

Ο κ . Πάλμας είπε ότι η  αποφασιστικότητα που επιδεικνύει ο ΠτΔ για λύση του Κυπριακού στηρίζεται στις αρχές και στις αξίες του διεθνούς δικαίου, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργικότητα και βιωσιμότητα του κράτους μας.

“Δυστυχώς όμως, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι συνομιλίες για εξεύρεση μιας καθολικά αποδεκτής, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του εθνικού μας προβλήματος έχουν και πάλι περιέλθει σε μια δύσκολη φάση. Η αδιαλλαξία της Τουρκίας και η επιμονή της να θέτει συγκεκριμένους όρους οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από τη δική μας πλευρά, έχουν οδηγήσει για μια ακόμη φορά τη διαδικασία σε τέλμα”, ανέφερε.

 

 

Επετειακή αντικατοχική εκδήλωση για τα 43 χρόνια από  το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 στη Πλατεία Κανάρη, Λιμάνι Ζέας, Πειραιάς
——————-
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, στην Πλατεία Κανάρη του Λιμένος Ζέας στον Πειραιά, η κεντρική επετειακή αντικατοχική εκδήλωση, που διοργάνωσαν η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δήμος Πειραιά, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.) και τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής, με τη συνεργασία της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων Κύπρου, για τα 43 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Ο.Κ.Ο.Ε. κ. Γιώργος Λιασής και ο Πρόεδρος Ε.Κ.Ε. κ. Γιώργος Συλλούρης.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Βασίλης Πάλμας και ο Δήμαρχος Λαπήθου, Εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου κ. Νεοπτόλεμος Κότσαπας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς κ. Ελένη Παναγιώτη Σταματάκη, εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης, εκπρόσωπος της Περιφερειάρχου Αττικής κ. Ρένας Δούρου, το μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Γιώργος Καλαμαράς, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Προϊστάμενος Γραφείου Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Σπύρου, εκπρόσωπος του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη, ο Αντιναύαρχος κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος, εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, ο Υποστράτηγος κ. Απόστολος Περβολαράκης, εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, ο Αρχιπλοίαρχος κ. Λουκάς Ανδρέου, εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου κ. Νικολάου Τσούνη, ο Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μπελδέκος, εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου κ. Χρήστου Χριστοδούλου, ο Προϊστάμενος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΛΑΣ Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά Ταξίαρχος κ. Αριστείδης Φουτάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Ηλίας Σαλπέας, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Προοδευτικού Κινήματος κ. Νικόλαος Σπέντζος, η Διευθύντρια του Τομέα Ισότητας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Αγγελική Πιτσόλη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας κ. Γιώργος Νουβέλογλου, η κ. Ρούλα Κατούντα, σύζυγος του αγνοούμενου Λοχαγού της 33ης Μοίρας Καταδρομών Νικολάου Κατούντα, μέλη κυπριακών κομμάτων, παροικιακών οργανώσεων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομο μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Γκογκόση. Στο πιάνο συνόδεψε η Δέσποινα Στεφανίδου.

ΚΥΠΕ – 21/07/2017

Εκπομπή Ανάδειξε το: Δήμαρχος Λαπήθου, κος Νεοπτόλεμος Κότσαπας

https://www.youtube.com/watch?v=vl9qQPex4IM