ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΩΣΙΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ(Ε.Κ.Ε) – ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΝΩΣΙΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ(Ε.Κ.Ε)

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

Συμπληρώνονται σήμερα 40 χρόνια από την 15η Νοεμβρίου 1983, όταν η Τουρκία και ο 9 εγκάθετος της στα κατεχόμενα Ραούφ Ντενκτάς προέβησαν στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
49 χρόνια μετά την προδοσία και τις βαθιές πληγές που άφησε στην καρδιά της Κύπρου η βάρβαρη τουρκική εισβολή, τις σφαγές και εκτελέσεις χιλιάδων αμάχων και στρατευμένων παλικαριών μας, που υπερασπίστηκαν ηρωικά την εδαφική ακεραιότητα και ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας, τους εκατοντάδες αγνοούμενους, για τους 848 από αυτούς η τύχη ακόμη δεν έχει διακριβωθεί, τους 200 χιλιάδες πρόσφυγες, που οι περισσότεροι έφυγαν με τον ανεκπλήρωτο πόθο της επιστροφής, τα ανείπωτα μαρτύρια των ηρωικών εγκλωβισμένων, την εθνοκάθαρση, την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την αλλαγή των τοπωνυμίων και την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης με τη μεταφορά χιλιάδων εποίκων, η Τουρκία δεν πέτυχε τον στρατηγικό της στόχο, που ήταν και είναι η υπόσκαψη και κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μετά την καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους από το Συμβούλιο Ασφαλείας και τη διεθνή κοινότητα, ύστερα από τις έντονες διπλωματικές προσπάθειες Ελλάδας και Κύπρου, δεν υπήρξε καμία αναγνώριση στο παράνομο μόρφωμα, εκτός από αυτή της Τουρκίας. Έκτοτε η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και την θεωρεί ως “εκλιπούσα” και την αποκαλεί “Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία Νότιας Κύπρου”, παρ’
ότι, από το 2004 η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της ΕΕ.
Ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας για τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας αποκαλύπτεται ξεκάθαρα σήμερα με τη θέση που προβάλλει , για λύση δύο (κυρίαρχων) κρατών, για να επιτύχει επιτέλους την πολυπόθητη νομιμοποίηση της κατοχής και των τετελεσμένων της εισβολής και τη δημιουργία ενός κρατικού μορφώματος το οποίο θα τελεί υπό την επικυριαρχία της, ώστε να έχει υπό τον έλεγχό της ολόκληρη την Κύπρο, για να υλοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της για τον στρατηγικό έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Αυτό επιβεβαιώνεται σήμερα και από την επιτήδεια εκμετάλλευση των τραγικών γεγονότων στο Παλαιστινιακό,όταν η ίδια βαρύνεται για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και των άλλων χριστιανικών πληθυσμών και για τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε και διαπράττει στην Κύπρο.
Ο Κυπριακός Ελληνισμός γνωρίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί την ασπίδα και το δόρυ για την φυσική και εθνική επιβίωσή του στο μαρτυρικό μας νησί και γι’ αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστεί με την κατοχή και να αποδεχθεί λύση που δεν θα διασφαλίζει τη φυσική και εθνική επιβίωση του στο μαρτυρικό μας νησί.
Η Ένωσις Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) καταδικάζει την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, τις δόλιες μεθόδους της Τουρκίας, τις απειλές και την επιθετικότητά της κατά της Κύπρου, της Ελλάδας και των γειτονικών της λαών και εμμένει στην επίτευξη λύσης με βάση, το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, η οποία θα προβλέπει ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια υπηκοότητα και μια διεθνή προσωπικότητα, που θα επανενώνει τους θεσμούς, την οικονομία και το έδαφος και θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες για όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού μας. Μια λύση χωρίς κατοχικά στρατεύματα, εποίκους, εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα.
Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία και τους ήρωες μας, να συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση του νησιού μας, μέχρις ότου ο ήλιος της ελευθερίας ανατείλει σε ολόκληρη την Κύπρο , για να επικρατήσει και πάλι η ειρήνη και η ευημερία στην πολύπαθη πατρίδα μας.
Για το Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε.,
Ο Πρόεδρος
Λεωνίδας Μασσοστασής
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2023
15/11/2023