ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΤΟΥ 1974

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΤΟΥ 1974

Πέρασαν 49 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας, που άνοιξε την κερκόπορτα, για να ακολουθήσει η παράνομη και βάρβαρη τουρκική εισβολή και η Κύπρος εξακολουθεί να βιώνει τις τραγικές συνέπειες της μεγάλης προδοσίας.

Αποτίουμε σήμερα ύψιστο φόρο Τιμής σε όσους αγωνίστηκαν υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τη Συνταγματική νομιμότητα καθώς και στα γενναία παλληκάρια μας που έπεσαν ηρωικά στα πεδία των μαχών προασπίζοντας την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τιμούμε επίσης τα αθώα θύματα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που σφαγιάστηκαν από τις ορδές του Αττίλα.                

Τιμούμε τους Αγνοούμενους μας που  η τύχη για τους μισούς και πλέον από αυτούς δεν έχει  ακόμα διακριβωθεί, γιατί η Τουρκία και το παράνομο κατοχικό καθεστώς δεν συνεργάζονται με τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, για να δοθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στις εκταφές των οστών των αδικοχαμένων παλληκαριών μας, ώστε να γίνει  η ταυτοποίηση τους, για να μπορέσουν επιτέλους οι δικοί τους να τους κάνουν μια ταφή και ένα Μνημόσυνο , σύμφωνα με τις εθνικές και θρησκευτικές μας παραδόσεις. Είναι ντροπή για την πολιτισμένη ανθρωπότητα να επιτρέπει στην Τουρκία, μετά από μισό σχεδόν αιώνα, να παρεμποδίζει την επίλυση του μέγιστου αυτού ανθρωπιστικού δράματος, για να αποκρύψει τα φρικτά εγκλήματά της.

Τιμούμε τους Πρόσφυγες μας που έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη τα σπίτια και τις περιουσίες τους και οι περισσότεροι έφυγαν με το μαράζι της προσφυγιάς και τον ανεκπλήρωτο πόθο της επιστροφής. Τιμούμε επίσης όσες και όσους υπέστησαν φρικτά και ανείπωτα βασανιστήρια από τον βάρβαρο εισβολέα καθώς και τους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας, που έμειναν εκεί σε πείσμα του εχθρού, για να  υπενθυμίζουν το χρέος όλων μας, ότι δεν ΞΕΧΝΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με την ΚΑΤΟΧΗ και ότι αυτά τα ιερά και αιματοβαμμένα χώματα στα οποία ο Ελληνισμός έχει αδιάλειπτη παρουσία τρεισήμισι και πλέον χιλιάδες χρόνια, δεν εκχωρούνται στον βάρβαρο εισβολέα.    Διατρανώνουμε και πάλι σήμερα  τη θέλησή μας ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την Απελευθέρωση και επανένωση της μαρτυρικής μας πατρίδας.

49 χρόνια μετά και η Τουρκία παραμένει ατιμώρητη για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που τέλεσε και εξακολουθεί να τελεί στην Κύπρο.

Πέρασε σχεδόν μισός αιώνας και η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει κατάφωρα τις αποφάσεις του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας, το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και ενώ εφαρμόζει νέα τετελεσμένα στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, με τη λειτουργία  Ξενοδοχείων και το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου, όμως οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας και η Διεθνής κοινότητα δεν επιδεικνύουν την ίδια ευαισθησία που δείχνουν σε  παρόμοιες περιπτώσεις, εφαρμόζοντας το Διεθνές Δίκαιο  αλά καρτ, ανάλογα με τα συμφέροντά   τους.

Η  Τουρκία εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη διεύρυνση  του Νάτο,  εκβιάζει στο έπακρο τη Δύση η οποία επιθυμεί να την κρατήσει με οποιοδήποτε κόστος στην αγκαλιά της, καθώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επαναρχίσουν  οι ενταξιακές διαδικασίες, χωρίς τη  διασύνδεσή τους με το Κυπριακό ή τα θέματα που αφορούν την έλλειψη Δημοκρατίας στο εσωτερικό της, τις διώξεις και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και  τις  παραβιάσεις του εναέριου Ελληνικόυ χώρου, την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου και τις απειλές για εφαρμογή του δόγματος της “Γαλάζιας πατρίδας”, για να υλοποιήσει τα μαξιμαλιστικά νεοοθωμανικά  σχέδιά της που έχουν στόχο τη διχοτόμηση  του Αιγαίου και τον αποκλειστικό έλεγχο της ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όσον αφορά το Κυπριακό δεν αποδέχεται πλέον επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών στο υφιστάμενο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προτείνει λύση δύο κρατών και ισότιμη  κυριαρχία του ψευδοκράτους. Παρά τις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αρθεί το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, η Τουρκία επιμένει και πάλι στην αδιάλλακτη τακτική της. Υπάρχουν φήμες ότι ο Σουλτάνος, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου, εκμεταλλευόμενος τη διεθνή συγκυρία και για να εκβιάσει την πλευρά μας, ενδέχεται να  προβεί στα “εγκαίνια” του νέου “διεθνούς” αεροδρομίου στην Τύμπου.

49 χρόνια μετά η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Κυπριακός Ελληνισμός συνεχίζει τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας και την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, η οποία να εδράζεται στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και να παρέχει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού μας, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους, τις ελευθερίες και την ασφάλεια που  απολαμβάνουν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες. Μια λύση χωρίς κατοχικά στρατεύματα και εποίκους, χωρίς εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα.