ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Εναλλακτική Πρωτοβουλία Κυπρίων

T.Θ. 16775, 11510 ΑΘΗΝΑ

Κιν. Ιακωβος Ιωάννου: 6976/802742 

E-mail:  ALLHLENGYH@cyprusnet.gr

 

Η «Αλληλεγγύη» από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της παρέμεινε πιστή στις παρακαταθήκες που άφησε ο αείμνηστος ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ  για τη δημιουργία μιας ισχυρής παροικίας  που θα είχε τη δυνατότητα αποτελεσματικής παρέμβασης στους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας (Κοινοβούλιο, Αυτοδιοίκηση, Συνδικαλιστικό κίνημα), εργάστηκε σκληρά και συνειδητά στην κατεύθυνση αυτή που εξασφάλιζε την ουσιαστική προβολή του πολιτικού μας θέματος στη Μητρόπολη του Ελληνισμού και την προώθηση των ανησυχιών και αναζητήσεων των Κυπρίων της Ελλάδας.

Ιεραρχώντας τους στόχους της δράσης μας πέραν της απαραίτητης ομοψυχίας και ενότητας που χρειάζεται να έχουν οι Κύπριοι της Ελλάδας, δίνουμε έμφαση στις εξής προτεραιότητες και προτάσεις:

ΚΥΠΡΙΑΚΟ:  Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής.  Η λύση του θα βρεθεί στα πλαίσια της υλοποίησης των αποφάσεων του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Χρειάζεται ομοψυχία και κοινή συμπόρευση με στόχο την εξεύρεση ενός δίκαιου και βιώσιμου τελικού διακανονισμού. Με πλήρη σεβασμό στην απόφαση της πλειοψηφίας του Κυπριακού Ελληνισμού στο Δημοψήφισμα, η ανάγκη συνεννόησης με το σύνοικο στοιχείο προβάλει όσο ποτέ αναγκαία για την αποτροπή της Διχοτόμησης. Στόχος μας να φύγουν οι ξένοι εισβολείς και να ανατραπούν τα τετελεσμένα, για μια Κύπρο ευημερούσα κοινή πατρίδα όλων των νομίμων κατοίκων της. Βάση της γραμμής της Ε.Κ.Ε. η συμπαράσταση στις προσπάθειες της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του τόπου και του Εθνικού Συμβουλίου. Βασικός συμπαραστάτης η Ελλάδα (κυβέρνηση, πολιτικός κόσμος, λαός), των οποίων η συμπαράταξη είναι ο κύριος αρωγός.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ:            Είναι αναγκαία η δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων, ειδικά για τους απόδημους Κύπριους της β’  και γ’  γενιάς που χάνουν συνεχώς την επαφή τους με την Κύπρο. Ανάμεσα στα άλλα, θα πρέπει να καθιερωθούν η χορωδία, ο χορευτικός όμιλος, ο θεατρικός όμιλος  και να δημιουργηθεί  μουσικό συγκρότημα. Η ιδέα για  διοργάνωση συναυλιών και πολιτιστικών Φεστιβάλ κ.ά. πρέπει να υλοποιηθεί. Η διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων (σκάκι, τάβλι, κ.ά.) δημιουργία ομάδων αθλητικού περιεχομένου. Η «Κυπριακή Εστία» να θεσμοθετηθεί ότι θα ανοίγει κάθε Σαββατοκύριακο και αργότερα και άλλες ημέρες.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ:        Δημιουργία γραφείου εύρεσης εργασίας, βοήθειας και αλληλεγγύης με τους συμπατριώτες μας. Άμεση δημιουργία Τράπεζας αίματος σε συνεργασία με την ΕΦΕΚ, η οποία να τεθεί στη διαχείριση της Κυπριακής Πρεσβείας. Επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την παροικία (παιδεία, ασφαλιστικό, δικαιώματα προσφύγων, καθολική παροχή δικαιώματος ψήφου στους Κύπριους του εξωτερικού, στρατιωτική θητεία, κ.ά.).

ΑΠΟΔΗΜΗ ΝΕΟΛΑΙΑ:       Προσοχή και ανάπτυξη δράσης για την απόδημη νεολαία, ιδιαίτερα την β’ και γ’ γενιά (πολιτισμός, δεσμοί με την Κύπρο, Κυπριακή διάλεκτος, κ.ά.). Στήριξη των προσπαθειών της Νεολαίας ΕΚΕ και Νεολαίας ΟΚΟΕ. Να στηριχθεί η απόδημη νεολαία στη δημιουργία δράσεων (πάρτι, εκδηλώσεις, αθλητισμός, Ιντερνέτ, κλπ). Συνεργασία με την ΕΦΕΚ/Αθήνας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:         Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια με τη συνέχιση του «ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ» και την περαιτέρω αναβάθμιση και αξιοποίηση των ιστοσελίδων της ΟΚΟΕ και της ΕΚΕ. Ακρογωνιαίος λίθος η αυστηρή τήρηση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού και αποφυγή μονόπλευρων πρακτικών.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ:  Να ανοίγει τακτικά η Κυπριακή Εστία, ως εντευκτήριο με δυνατότητες κυλικείου, να φιλοξενεί δραστηριότητες και εκδηλώσεις των σωματείων της Αττικής και να στελεχωθεί με μόνιμη γραμματεία της ΟΚΟΕ, της ΕΚΕ,  και άλλων ενδιαφερόμενων σωματείων της Αττικής.

ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ:     Συνεργασία και αγαστή σχέση με τα παροικιακά σωματεία και την ΟΚΟΕ. Να ανοίξει η «Κυπριακή Εστία» για τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις όποιων παροικιακών σωματείων το ζητήσουν. Στόχος η επίτευξη συναινετικής λειτουργίας του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. Κάθε μέλος του Δ.Σ. καλείται να συμμετέχει σε μια πολύπλευρη, πλουραλιστική και συναινετική λειτουργία. Κανένας δεν περισσεύει. Επαναδραστηριοποίηση και εξειδίκευση δράσεων από το Σύλλογο Κυπρίων Επιστημόνων και την Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας.

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω πρέπει να υπερισχύσει η λογική της συμμετοχής όλων, η οικουμενικότητα, και να αποκλειστούν ομαδοποιήσεις, διχασμοί και διαχωρισμοί.

·        Η συναινετική λειτουργία σημαίνει την καταβολή προσπάθειας για εξεύρεση κοινής δράσης, μέσα από ομοφωνία ή επίτευξη ευρύτερης πλειοψηφίας. Σε περίπτωση διαφωνιών και αφού καταβληθούν προσπάθειες, θα αναζητείται λύση μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό. Πρέπει να πρυτανεύσει ο πολιτικός πολιτισμός.

·        Η συναίνεση επιτυγχάνεται όχι αποκρύπτοντας ή αγνοώντας τις πολιτικές ή ιδεολογικές διαφορές, αλλά με τον αμοιβαίο σεβασμό στην άποψη του άλλου, την επίδειξη ανοχής. Η παροικία στην Αθήνα και τη Ελλάδα και οι συνδυασμοί της δεν χρειάζεται να κρύψουν την ταυτότητα τους, αλλά να αναζητήσουν τα κοινά, όπως επανειλημμένα ζήτησαν με τη ψήφο και εντολή τους οι ψηφοφόροι.


ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 12/03/2017 - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 12/03/2017             ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ          


ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΚΕ - 12/03/2017 - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

«Αλληλεγγύη»   ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ    Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Κυπρίων Αθήνας «Αλληλεγγύη» δώδεκα χρόνια μετά την ίδρυση της, πρωτοστατεί στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συναίνεσης και συνοχής του Κυπριακού Παροικιακού κινήματος στην Ελλάδα. Κάτω…


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΚΕ

Από μέρους του συνδυασμού του «Αλληλεγγύη» δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με την ανάγκη να υπάρξει ένα κοινό Πλαίσιο Δράσης για την δραστηριοποίηση του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. ως ελάχιστης κοινής βάσης συνεργασίας, και χαιρετίζουμε τη σχετική πρόταση της Ενωτικής Δημοκρατικής Πορείας. Συμμετείχαμε και εμείς όπως…


ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΚΕ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

«Αλληλεγγύη» ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΤΗΣ  Ο.Κ.Ο.Ε. ΑΡΑΒΗΣ ΛΟΙΖΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΔΕΡΜΑΤΑ – ΑΡΕΣΤH ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΔΡΟΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗ…


ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ - «Αλληλεγγύη» ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

«Αλληλεγγύη» ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ   Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Κυπρίων Αθήνας «Αλληλεγγύη» δέκα χρόνια μετά την ίδρυση της, πρωτοστατεί στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συναίνεσης και συνοχής του Κυπριακού Παροικιακού κινήματος στην Ελλάδα. Κάτω από εξαιρετικά …


Σελίδα: