Α Φάση - 9 έως 19 Ιουνίου 2020

 

-       Β Φάση - 20 Ιουνίου 2020

 

·         Στην Α Φάση (9 έως 19 Ιουνίου 2020), για όσους προέρχονται από την Ελλάδα, θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου από πιστοποιημένο εργαστήριο, με αρνητικό αποτέλεσμα, και ο οποίος  έλεγχος να έγινε εντός 72 ωρών πριν την αναχώρηση.

 

·         Οι Κύπριοι πολίτες και οι νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο εναλλακτικά θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον εργαστηριακό έλεγχο κατά την άφιξή τους στην Κύπρο. Σε αυτή την περίπτωση και μέχρι τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος θα παραμένουν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους.

 

·         Κατά τη Β Φάση, η οποία ξεκινά 20 Ιουνίου, για επιβάτες προερχόμενους από την Ελλάδα δεν θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου.

 

·         Κατά την Α και Β Φάση όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να συμπληρώσουν, πριν την αναχώρηση τους, την «Κυπριακή Κάρτα Πτήσης (CyprusFlightPass  στην ιστοσελίδα cyprusflightpass.gov.cy

 

 

1.     Τι ισχύει για ταξιδιώτες από την Κύπρο προς την Ελλάδα

 

·         Από την 31η Μαΐου εώς και την 14η Ιουνίου όλοι οι επισκέπτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θα υποβληθούν σε τεστ για COVID-19 και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία που θα τους υποδεικνύει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ)  εν αναμονή των αποτελεσμάτων του τεστ. Την επόμενη μέρα σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό τότε παραμένουν στο ξενοδοχείο και τις 14 ημέρες της καραντίνας. Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό τότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην οικία τους σε αυτοπεριορισμό, όπου και θα ελέγχονται, εώς ότου συμπληρωθούν 7 μέρες.

·         Από την 15η Ιουνίου όσοι φτάνουν στην Ελλάδα από την Κύπρο θα γίνονται δεκτοί χωρίς περιορισμούς και ενδέχεται να υποβληθούν σε δειγματοληπτικό τεστ για CODIV-19 κατά την άφιξή τους.