Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος τιμά σήμερα 19η Μαΐου τη μνήμη των 353.000 θυμάτων Ελλήνων του Πόντου που υπήρξαν θύματα στη δεύτερη μεγαλύτερη γενοκτονία του 20ου αιώνα.

101 χρόνια μετά χωρίς μια συγγνώμη και σύσσωμοι οι απανταχού Έλληνες έχουμε ως ιερό καθήκον και παρακαταθήκη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αναγνωρισθούν από τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα και η σφαγή των Ελλήνων του Πόντου και των υπολοίπων χριστιανικών λαών της Μικράς Ασίας, Ασσυρίων, Χαλδαίων και Αρμενίων από τον Κεμάλ και τις νεοτουρκικές συμμορίες του αλλά και να καθιερωθεί η σημερινή ημέρα ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας στην Ευρώπη.     

Εμείς μάλιστα οι Έλληνες της Κύπρου έχουμε ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, καθώς μέχρι και σήμερα είμαστε θύματα της Τουρκικής βαρβαρότητας και θηριωδίας ως απόρροια της εισβολής και κατοχής.

Ως Έλληνες της Κύπρου δεν έχουμε το δικαίωμα στη λήθη και δεν έχουμε το δικαίωμα να πάψουμε να αγωνιζόμαστε για απελευθέρωση και επανένωση.    

     Ο Πρόεδρος                                                                  Ο  Γενικός Γραμματέας

                                                      

                                                                            

 

      Λεωνίδας  Μασσοστασής                                                  Αλέξιος  Χ. Κωνσταντίνου