Οργανωτής της συναυλίας με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ήταν η δισκογραφική εταιρεία  G.S.F. Music - Η. Γ. ΣΑΜΟΥΡΙΔΗΣ σε συνεργασία με τους φορείς: Σπίτι της Κύπρου, Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ), Ένωσις Κυπρίων Ελλάδας (ΕΚΕ), Επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών για την Κύπρο, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Αναλυτική ενημέρωση:
Στις  5 Δεκεμβρίου , στο κατάμεστο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, δόθηκε σε συγκινησιακό περιβάλλο η εξαίρετη συναυλία ΑΓΙΑ ΚΥΠΡΟΣ, 204 ΠΝΟΕΣ.

Στόν ένδοξο Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 προσέφεραν τη ζωή τους στον βωμό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΕΝΩΣΗΣ με την ΕΛΛΑΔΑ εκατόν οκτώ (108) άτομα, τα οποία δικαίως χαρακτηρίστηκαν ΗΡΩΕΣ. Δυστυχώς πολύ λίγοι απ'αυτούς είναι ευρέως και προσηκόντως γνωστοί. Με το μουσικό αυτό έργο ΑΓΙΑ ΚΥΠΡΟΣ, 204 ΠΝΟΕΣ επιδιώκεται να καλυφθεί το κενό γνώσης που υπάρχει για την πλειοψηφία των ΗΡΩΩΝ της ΕΟΚΑ. Απώτερος στόχος του έργου είναι η προβολή των ιδανικών τους, ώστε να καταστούν φάροι φωτεινοί δημιουργικής πορείας, προς ένα καλύτερο μέλλον για τις σημερινές και τις επερχόμενες γενιές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Δημιουργός , εμπνευστής και παραγωγός αυτού  του τεράστιου Εθνικού Μουσικού Έργου είναι το εκλεκτό μέλος μας ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ, του οποίου  καταξιώθηκε η προσπάθεια που έκανε για 4 χρόνια για την ολοκλήρωση του έργου με την άκρως επιτυχημένη συναυλία.

Μουσική, Στίχοι : Γιάννης Δημητράς
Στίχοι,Κείμενα, χορηγία και επιμέλεια παραγωγής: Νίκος Παπακλεοβούλου
Στίχοι : Βασιλική - Μαρία Δημητρά.

Στη συναυλία συμμετείχαν:
ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ
Χρήστος Κάλλοου
Μαρία Κανελλοπούλου
Εύη Καπάταη
Βασίλης Λέκκας
Άρης Περιβόλας
Πασχάλης Τσαρούχας
Δημήτρης Χιονάς

Χ Ο Ρ Ω Δ Ι Α
Φωνητικό Σύνολο "Τεχνοτροπία"
Χορωδία Ενηλίκων "ΕΡΓΑΝΗ"
Διεύθυνση Χορωδίας:Άγγελος Βελεγράκης

Ο Ρ Χ Η Σ Τ Ρ Α
Γιώργος Τσοκάνης - Ενορχήστρωση,Πιάνο
Μαρίνα Τσοκάνη - Πλήκτρα
Χρήστος Αλεξόπουλος - Τύμπανα
Δημήτρης Σαββαίδης - Μπουζούκι
Βαγγέλης Αυγέρης - Φυσαρμόνικα
Θωμάς Καραμαζάκης - Ηχοληψία

Την κεντρική αφήγηση είχαν οι :
Χρήστος Κάλλοου και
Βίκυ Μαραγκάκη