ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2018 με μεγάλη επιτυχία η ετήσια συνεστίαση της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος, που έγινε στην Κυπριακή ταβέρνα "ΑΦΡΟΔΙΤΗ" στα Σπάτα.
    Στη συνεστίαση παρευρέθησαν, ο πρέσβης
    της Κύπρου κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο τέως βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης κ. Παντελής Ασπραδάκης, ο Πρόεδρος της "Δημοτικής Ενότητας" Παλλήνης κ.Νίκος Παπανικολάου, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές και πάρα πολλοί συμπατριώτες.Εξαιρετικά τα παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα και υπέροχη η ορχήστρα, η μουσική και τα τραγούδια.Χορός, κέφι και διασκέδαση!!!Φεύγοντας όλοι ήτανε χαμογελαστοί και ευχαριστημένοι και ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου.
    Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ε. Κ. Ε. κ. Λεωνίδας
    Μασσοστασής, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και εξήρε τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων ανέφερε:" Η σημερινή σας παρουσία μας ενθαρρύνει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας και ειδικά οι πρόσφυγες, να συνεχίσουμε να προβάλλουμε τις εθνικές μας παραδόσεις και την πολιτιστική μας κληρονομιά και προπάντων να αναδεικνύουμε το εθνικό μας θέμα και να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τον αγώνα που διεξάγει ο λαός μας για ελευθερία και δικαίωση.
    Ευχαρίστησε τους δωροθέτες κα Μαρία Νικολάου, την κα Πόπη Καραθανάση και τον κ. Νίκο Παπακλεοβούλου.
    Τέλος, ευχήθηκε σε όλους Καλές Γιορτές, υγεία και ευτυχία, προσωπική και οικογενειακή και κάλεσε όλα τα μέλη της παροικίας μας να διαφυλαξουν ως κόρη οφθαλμού την σύμπνοια και την ενότητα, απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία του αγώνα μας.
    Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Πρόεδρος της ΟΚΟΕ κ. Γεώργος Συλλούρης ο οποίος τόνισε:Πρέπει όσοι ασχολούνται με το Κυπριακό, να προσδιορίσουν τι σημαίνει κυπριακό  πρόβλημα. Είναι η παράνομη τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη για 45 σχεδόν χρόνια  κατοχή του 37% των  εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άρα λύση του Κυπριακού, σημαίνει αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων.

    Είναι προς όφελος όλων των νόμιμων κατοίκων  της Κύπρου η λύση να στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο χωρίς αποκλίσεις, που δόλια παρεμβάλλουν. Θέλουμε λύση που να εξασφαλίζει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος και όχι λύση όπως - όπως, που θα ναυαγήσει όπως το 1963.Ο εχθρός μας δεν είναι οιΤουρκοκύπριοι αλλά η κατοχική Τουρκία και ο τουρκικός στρατός κατοχής.Ναι,θελουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με τους Τουρκοκύπριους,αλλά όχι να νομιμοποιήσουμε την κατοχή. Εμείς λοιπόν προστατεύουμε τα πραγματικά συμφέροντα των Τουρκοκυπριων, όταν ζητούμε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων. Εμείς πράγματι θέλουμε λύση του Κυπριακού και δεν είμαστε λοιπόν απορριπτικοί, όπως κάποιοι μας κατηγορούν. Απορριπτικοί είναι αυτοί που αποδέχονται την οποιαδήποτε λύση, που παραβιάζει τις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και καταπατεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
    Τέλος, κάλεσε και αυτός την παροικία να διαφυλάξει και ενισχύσει την ενότητά της, ώστε το παροικιακό κίνημα στην Ελλάδα, να συνεχίσει να παρέχει ουσιαστική στήριξη στον αγωνιζόμενο λαό μας.

ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Κ.Ε. Λεωνίδα ΜασσοστασήΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ


ΖΩΜΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΕΡΗ, ΣΠΥΡΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΜΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ -ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΚΑΛΛΟΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ