Κυρίες και Κύριοι,

    Με μεγάλη χαρά, αλλά και βαθιά συγκίνηση καλωσορίζω απόψε, εδώ στην Κυπριακή Εστία, που κτυπά η καρδιά της Κυπριακής παροικίας,τον αγαπητό φίλο και συμπολίτη Τάκη Μιχαήλ, για την παρουσίαση του βιβλίου του"Πίσω από τα ροδοπέταλα".
     Ο Τάκης γεννήθηκε στη Λεμεσό, την πόλη
που λατρεύει και αγαπά, με όλη την ψυχή
και την καρδιά του. Παιδί οκταμελούς οικογένειας, αναγκάστηκε να διακόψει  τις
γυμνασιακές του σπουδές,λόγω οικονομικών προβλημάτων. Σε ηλικία 14 χρονών βγήκε στη βιοπάλη.Δούλεψε για δέκα χρόνια στο γνωστό φαρμακείο του Ποταμίτη,για να βοηθήσει την οικογένειά του.Γι'αυτό και πήρε το παρατσούκλι "ο φαρμακοποιός".
Αυτά τα χρόνια δεν ξέκοψε ούτε λεπτό από  τα βιβλία.Διάβαζε συνεχώς, ιδιαίτερα λογοτεχνικά βιβλία και εκεί στο φαρμακείο
βρήκε την ευκαιρία να μάθει άπταιστα αγγλικά, γιατί σ'αυτό έρχονταν πάρα πολλοί Άγγλοι.Έτσι, διεύρυνε τις γνώσεις του και τους πνευματικούς του ορίζοντες ,που του  επέτρεψαν να άνοιξει τα πανιά, για το δύσκολο ταξίδι στη ζωή.
Μεγάλο του πάθος το ποδόσφαιρο και η συμμετοχή του, στην αγαπημένη του ομάδα  τον Άρη Λεμεσού.
     Δεν επαναπαύεται και δεν αρκείται μόνο στο ποδόσφαιρο.
Πνεύμα ανήσυχο , κοφτερό και δημιουργικό μυαλό, με κοινωνικές ευαισθησίες ,αφού προέρχεται από προοδευτική οικογένεια, μη αντέχοντας την αδικία και την εκμετάλευση, άρχισε να αρθρογραφεί στον Τύπο, για μαθητικά, κοινωνικά και αθλητικά θέματα.
Μέλημά του η προστασία των νέων από  κάθε εξάρτηση.Διέξοδος ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο
Έτσι,από αθρογράφος, εξελίσσεται σε σπουδαίο συγγραφέα. Μέχρι τώρα έγραψε   7 βιβλία,τα οποία αγκάλιασε το βιβλιόφιλο
κοινό.
      Στο βιβλίο που παρουσιάζουμε σήμερα "Πίσω από τα ροδοπέταλα ", διακρίνεται η
συγκινητική τρυφερότητα του,η ποιητική του διάθεση, ο έξοχος λυρισμός του,   η ελεύθερη και ακηδεμόνευτη σκέψη του, η ευαισθησία του για την κοινωνική δικαιοσύνη.
      Η αγάπη πλημυρίζει τις σελίδες του βιβλίου και με ένα μοναδικό τρόπο, οι λέξεις φτερουγίζουν σαν πεταλούδες, σε ανθόκηπους, καθάριους ουρανούς και καταγάλανες θάλασσες.
Εξαίρετος γλωσσοπλάστης, αφήνει ελεύθερη την έμπνευση και τη φαντασία του και απογειώνει τον αναγνώστη και τον ταξιδεύει στα ουράνια και στην αιωνιότητα.
      Να είσαι καλά, φίλε Τάκη, που μέσα από τα βιβλία σου μας θύμισες, τα όμορφα και   άδολα παιδικά μας χρόνια  στις γραφικές
γειτονιές της Λεμεσού.Την αθωότητα, την ανθρωπιά, την φιλία και αλληλεγγύη της τότε εποχής, που τώρα τείνει να εξαφάνισει το κέρδος  και ο ευδαιμονισμός.
Καλοτάξιδα τα βιβλία σου και σου ευχόμαστε
υγεία και δύναμη ,για πολύ περισσότερα!!!
                                        Αθήνα,5/10/2018