Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Κ.Ε      17/03/2018     


   Όλη η απαξία και η ανυποληψία του παροικιακού κινήματος απεικονίστηκε πιστά στην ετήσια γενική συνέλευση της Ε.Κ.Ε., που έγινε το Σάββατο 17 Μαρτίου στην Κυπριακή Εστία.

   Όλοι οι παρευρισκόμενοι έφθασαν αισίως στους τριάντα έξι. Τα μέλη του παροικιακού κινήματος γύρισαν ακόμη μια φορά την πλάτη τους στα όσα συμβαίνουν στο παροικιακό κίνημα.

   Οι πρωτεργάτες της απαξίωσης και της ανωμαλίας, ούτε που συγκινήθηκαν για αυτό το κατάντημα. Έβγαλαν βαθυστόχαστους ξύλινους λόγους , προκειμένου να κρύψουν τη γύμνια τους και την ιδιοτέλεια των επιλογών και των πράξεών τους.

   Αδιαφόρησαν για την οικτρή κατάσταση της Ε.Κ.Ε. και την απραξία της μπροστά στο “δοξαστικό” επίτευγμα της εξουσίας που υφάρπασαν με ψευδείς υποσχέσεις.

   “Η χρονιά που πέρασε ήταν η χειρότερη χρονιά για το παροικιακό κίνημα” τόνισε ο Πρόεδρος της “Ανανεωτικής-Αγωνιστικής” και κάλεσε όλους να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν, επιρρίπτοντας τις μεγαλύτερες ευθύνες σ΄ αυτούς που υφάρπασαν την προεδρεία της Ε.Κ.Ε. και καταπάτησαν τις υποσχέσεις τους για εξυγίανση του παροικιακού κινήματος την επαύριον , “πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις”.

    Το παιχνίδι της εξουσίας που παίζεται περίτεχνα στην Ελλάδα και στην Κύπρο από τους ίδιους ανθρώπους “πότε από εδώ και πότε από εκεί , αρκεί να είμαστε στην κορυφή”, πρέπει να σταματήσει.

    Οι ιδιοτελείς προσεγγίσεις και οι καιροσκόποι πρέπει να σταματήσουν και να αποδοκιμαστεί οριστικά από το εκλογικό σώμα .

    Οι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες πρέπει να πολιτεύονται με βάση αρχές και θέσεις και να υπηρετούν με συνέπεια  τον τόπο. Οι αλλαγές στρατοπέδων και ευκαιριακών συμμάχων είναι δείγμα πολιτικής παρακμής και αντικατοπτρίζουν την κατάπτωση της κοινωνίας μας.

    Καταπέλτης ήταν και οι ομιλίες των εκπροσώπων της Δημοκρατικής Συνεργασίας κκ. Γιώργου Μιχαηλίδη και Γιώργου Λιασή, καθώς και του μέλους του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. και στελέχους της “Ανανεωτικής-Αγωνιστικής” κ. Χρυσόστομου Αγαθοκλέους.

    Ο κ. Αγαθοκλέους κατήγγειλε τον Πρόεδρο και την ηγεσία της Ο.Κ.Ο.Ε. για να διασπαστική και διχαστική τακτική απέναντι στους πρόσφυγες και στον Σύλλογό τους.

   Τόνισε την ανάγκη συνεργασίας της Ε.Κ.Ε και της Ο.Κ.Ο.Ε. με την Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας και όχι την υπονομευτική αντιπαλότητα.

    Στο τέλος και αφού αποχώρησε η μειοψηφική ομάδα του κ. Συλλούρη, Μασσοστασή και Κωνσταντινίδη, η συνέλευση ενέκρινε τρία ψηφίσματα με βάση τα οποία επιχειρείται η επαναφορά στην τάξη όλων των εκτροπών και παρεκτροπών που συντελέστηκαν από την ηγεσία της Ε.Κ.Ε. και της Ο.Κ.Ο.Ε. σε βάρος της νεολαίας και του Συλλόγου των προσφύγων .