Παρουσίαση του Βιβλίου        

του ΑΝΔΡΕΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:      

«ταξιδεύοντας»     Σας προσκαλούμε

το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 – 18:00 μμ

 

στην παρουσίαση του  Βιβλίου  

του  ΑΝΔΡΕΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

«ταξιδεύοντας»

     

 

Για το βιβλίο και το συγγραφέα θα μιλήσει ο Ομότιμος Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αθηνών κ. Ανδρέας Βοσκός.

 

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν:

- Η Ελένη Καραγιάννη Βαρνάβα φιλόλογος,

Η μαθήτρια Φραγκίσκη Χ. Καστρινέλλη,

- Η Άσπα Αρώνη φιλόλογος,

- Η Δέσποινα Μουφλουζέλη φιλόλογος,

- Η Άνδρη Θεοδότου απόφοιτος του  Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και The Hertfordshire school of Musical and Acting,

- Ο Γιάννης Ασκάρογλου απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.

 

Θα κλείσει ο συγγραφέας

κ. Ανδρέας Γρηγορίου

 

Μουσικό πρόγραμμα:

- από  τη χορωδία CHOIRS GBENETS,

με Μαέστρο τον κύριο Γιώργο Βενετσάνο

και

 - από την Ελληνική Συντεχνία Φλογέρας από Καλάμι.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κυπριακή Εστία   

Κέκροπος 3, Πλάκα, Αθήνα.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διοργάνωση: Ε.Κ.Ε.

Κατεβάστε την πρόσκληση  εδώ


 http://www.cyprusnet.gr/events/newsid510/3165Ο Ανδρέας Γρηγορίου γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1945 στη Λάρνακα της Κύπρου. Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού τμήματος του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Φοίτησε και στο τμήμα Αγγλικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Βούλας και του 2ου Γυμνασίου Βάρης. Μετά τη συνταξιοδότηση υπηρέτησε ως μέλος στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης το 2011, 2012 και 2013.

 

«Ταξιδεύοντας» με το βιβλίο του Κύπριου εκπαιδευτικού

Ο κάθε άνθρωπος κάνει στη διάρκεια της ζωής του ένα ταξίδι. Άλλος μικρό κι άλλος μεγάλο. Ανάλογα με τα χρόνια που θα ζήσει αλλά κυρίως για το πώς θα τα ζήσει. «Μέσ’ στα τείχη που 'χει χτίσει ο καθένας για να ζήσει τις μεγάλες του στιγμές» γράφει ο Μάνος Ελευθερίου. Αυτά τα τείχη για τον Ανδρέα Γρηγορίου, τον Κύπριο φιλόλογο, περικλείουν την ποίηση, την μουσική, την ζωγραφική, το παραμύθι και την εκπαίδευση που τα υπηρέτησε κατά καιρούς και τώρα τα συγκεντρώνει σε ένα βιβλίο που με τον τίτλο «Ταξιδεύοντας» διατρέχει όλη του τη ζωή. «Μια ζωή στα επείγοντα της ψυχής και του πνεύματος» όπως ο ίδιος διευκρινίζει.

Συμπατριώτης, συμμαθητής, συμφοιτητής και συγκάτοικος με τον τραγουδιστή Μιχάλη Βιολάρη, ο Ανδρέας Γρηγορίου έγραψε τους στίχους πολλών τραγουδιών του που έγιναν επιτυχίες και έμαθαν τους Ελλαδίτες να τραγουδούν Κυπριακά τραγούδια, με πρώτο και καλύτερο το «Ούλα χαλάλιν του».ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & Βίντεο από την Παρουσίαση του βιβλίου του ΑΝΔΡΕΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: «ταξιδεύοντας» [11/02/2017]