Επετειακή Μουσική Συναυλία:      

«φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια …»      

[24/07/2016]    


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ        

Συγκίνηση, θερμό χειροκρότημα και πλήθος κόσμου στη συναυλία για τις επετείους του 1974     
 

Συναυλία με τίτλο «Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια..» και με ελεύθερη είσοδο διοργάνωσαν για τις επετείους του 1974 την Κυριακή το βράδυ στο Ίδρυμα Κακογιάννης η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Κακογιάννης.     

Στο σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη της συναυλίας, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος απέτισε φόρο τιμής σε όσους, όπως είπε, έδωσαν τα πάντα, και τη ζωή τους, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Επεσήμανε, επίσης, το αντιφατικό συναίσθημα που δημιουργείται από τη σύμπτωση της τραγικής, για την Κύπρο, επετείου με την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Ακολούθησε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια που συνεπήρε και συγκίνησε την κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα. Το κοινό ανταπέδωσε με ενθουσιασμό και θερμό χειροκρότημα ενώ σιγοτραγούδησε μαζί με τους ερμηνευτές πλήθος τραγουδιών.

Στη συναυλία τραγούδησαν οι τραγουδιστές Βασίλης Λέκκας, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, Δώρος Δημοσθένους και Ηρώ Σαΐα, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Μιχάλης Βιολάρης, η Υακίνθη Λάγιου και το νεανικό χωροδιακό σύνολο «Έμπνευσις».  Στίχους - «γέφυρες» ανάμεσα στα τραγούδια απήγγειλε η Μαρίνα Αργυρίδου.

Ερμήνευσαν οι μουσικοί Ντίνος Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν, Ρία Αναστασίου στο βιολοντσέλο, Βασίλης Χατζηλούκας στην κιθάρα, Νίκος Πολίτης στο κοντραμπάσο, Βασίλης Παπαδόπουλος στο μπουζούκι και Βάσος Αργυρίδης στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του προγράμματος είχε ο Βάσος Αργυρίδης.

ΚΥΠΕ – Ελένη Μαυρούλη

 

 ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ:

ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟΝ

ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΗΝΕΣ

ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ

ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙavecnews.gr – 25/07/2016